De gelijkvloerse woning

2 min read

Een gelijkvloerse woning is een woning die bestaat uit de begane grond, een benedenverdieping en de parterre. Een gelijkvloerse woning is gelijkvloers. Het is een gebouw met een bouwlaag ter hoogte van het maaiveld. Je kunt met een huisvestingindicatie voorrang krijgen op een gelijkvloerse woning. Dit kan als je ergonomische problemen hebt in je huidige woning.

Bungalow

Wil je een gelijkvloerse woning laten bouwen, dan is een bungalow de ideale oplossing. Dit is een vrijstaande woning met 1 verdieping. Een gelijkvloerse woning biedt veel voordelen. Een bungalow is duurzamer en bestendiger dan de meeste andere woningtypen. Een gelijkvloerse woning is energiezuinig en comfortabel. In een bungalow zijn alle kamers op de begane grond. Ook de keuken en de badkamer bevinden zich op de begane grond. Er bestaat ook een semi bungalow. Hierbij is de bungalow voorzien van een kelder of een tweede bouwlaag met 1 kamer. Het is voor ouderen gemakkelijk om geen trappen op te hoeven lopen of in bad gaan. Dit geldt ook voor iedereen die minder mobiel is.

Bouwen of kopen

Als je in een gelijkvloerse woning koopt, dan is het niet nodig om te verhuizen. Voor ouderen is het wel prettig om gelijkvloers te wonen. Het is gemakkelijk van de slaapkamer naar de badkamer te lopen. Lopen naar de keuken en woonkamer is ook gemakkelijk, dus geen traplopen en geen drempels. Traplopen kan moeilijk worden als je ouder wordt. Je kan ook uit de woning naar de tuin lopen. Bij een gelijkvloerse woning is het ook mogelijk om te woning te verzekeren. Zo voel je je ook veilig. Voor het bouwen van een bungalow is de kostprijs afhankelijk van de wensen en eisen. Het bouwen van een bungalow is goedkoper dan het bouwen van andere type woning zoals een schuurwoning of een 2 onder 1 kap omdat de constructie eenvoudiger in elkaar zit dan een woonhuis met meerdere verdiepingen.