Far cry 5, de game van 2018

2 min read

27 Maart staat bekend als de dag dat Far cry 5 uitkomt. Geweldig nieuws voor alle Far cry fans. Deze ontzettend populaire first-person shooter gamereeks slaat met het nieuwe deel een nieuwe en uitdagende weg in. Mocht je dus denken dat er ondertussen wel genoeg Far cry games zijn, dan heb je het mis. Far cry 5 beloofd een zeer vernieuwend interactief narratief te hebben, doordat de setting compleet verschilt met de al eerder uitgebrachte games.

Nummer twaalf

Far cry 5 is nummer twaalf van een serie van succesvolle far cry games. Zijn voorgangers waren : Far Cry, Far Cry Instincts, Far Cry Instincts: Evolution, Far Cry Instincts: Predator, Far Cry Vengenace, Far Cry Paradise Lost, Far Cry 2, Fat Cry 3, Far Cry 3: Blood Dragon, Far Cry 4 en Far Cry Primal. De meeste van deze games zijn geschikt voor zowel Windows als PlayStation en Xbox. Hoewel het narratief van de verschillende spellen zeer uiteenlopend is, hebben alle Far Cry spellen een overkoepelend thema. In vrijwel alle games kom je terecht in een wildernis waarin je niet enkel moet overleven, maar één of meerdere antagonisten dient te verslaan, welke de omgeving waarin je je bevindt beheerst of beheersen. Ook in Far cry 5 is dit weer je doel, maar het type wildernis is wel erg bijzonder.

Setting Far cry 5

Wat Far cry 5 zo’n interessante game maakt, is dat de invalshoek raakt aan actuele onderwerpen. Waar wildernissen tot nu toe bestonden uit exotische bestemmingen, kom je nu terecht in de Verenigde Staten. Hier moet je in de niet bestaande plaats Hope County de leider van een religieuze sekte uitschakelen. Dit doe je met behulp van enkele helpers in het spel. De religieuze sekte is natuurlijk niet volledig uit de lucht komen vallen. In de Verenigde Staten komen deze daadwerkelijk voor en wapenbezit is daar natuurlijk ook niet nieuw. Ubisoft haalt hierdoor dus hele realistische zaken aan, wat het spel nog veel spannender maakt dan zijn voorgangers.

Beschikbaarheid Far cry 5

Hoewel Far cry 5 op het moment nog niet beschikbaar is, is het wel al mogelijk om een pre-order te plaatsen. De prijs van het spel hangt af van de editie die je besluit aan te schaffen. De Deluxe Edition is rond de 60 euro en de Gold Edition bezit vele extra’s, waardoor diens prijs rond de 90 euro ligt.